Известие

Collapse
No announcement yet.

Спортен филтър JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спортен филтър JTD

Колеги от много време се каня да ви попитам подходящ ли е спортния филтър за JTD и ако да, дали ще промени звука и в каква насока!Ако отговора на въпросите горе е положителен и някой има опит ще помоля да ме насочи и към читав сервиз за такива филтри!
    Благодаря ви предварително
    Audi A6 3.0 TDI
    Infiniti FX35

За ЖТД не знам, ама като сложих един на старата Делта...вадеше уникален звук от навлизащия въздух...имаше и блоу-оф ефект, като пуснеш рязко газта от високи обороти
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Да защо да не е подходящ. Може да си избереш вариант направо да поставиш спортен филтър без да препвавяш нищо, т.н "replacement". За кой знае каква разлика не може да се говори относно вървеж, но колата "взема" въздух 1 идея по добре. А относно звука, може би става малко по твърд, обаче аз съм с права тръба и незнам иначе дали ще се усети.
      AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
      Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
      AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Карам с K&N replacement филтър вече 4к километра. Няма никаква промяна в звука, но динамиката на двигателя е доста по-добра от хартиения.

Ако не вземеш replacement ще ти се наложи да правиш промени по турбо пътищата. Тогава може да очакваш и промяна в звука.
        sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Аз моя филтър го махнах и си сложих оригинален . Стига , че карам дизел който си трака , ами и още повече да ми надува главата с този "спортен филтър" . За разлика във вървежа.... дали има и една идея , а и дебитомера ми беше целия затънал в прах.
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Благодаря ви колеги!
            Audi A6 3.0 TDI
            Infiniti FX35

Comment

Колега не е ли по-добре направо да си вземеш спотен ауспух.От него звука със сигорност ще се промени,така че да ти харесвам,щом толкова обичаш бръмчавицата направо действай.Ти тая кола да не би да искаш да я готвиш за WTCC шампионата ? Извинете ме за спама !
              sigpic
              ex 147 JTD by Turbon
              Giulietta multiair - the new passion

Comment

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
                Колега не е ли по-добре направо да си вземеш спотен ауспух.От него звука със сигорност ще се промени,така че да ти харесвам,щом толкова обичаш бръмчавицата направо действай.Ти тая кола да не би да искаш да я готвиш за WTCC шампионата ? Извинете ме за спама !

Тя е вече със спортен ауспух,който в никаъв случай не е шумен!Напротив аз не обичам бръмчавицата, именно затова попитах дали ще промени звука на колата,защото не искам да става по шумна!Единственото, което страшно много ме радва е турбо съскането!!!
                Last edited by TMAX; d.m.y г., 14:53.
                Audi A6 3.0 TDI
                Infiniti FX35

Comment

мен друго ме притеснява дали 6те ми показва няква гре6ка после.колата е алфа 147jtd 16v 140ks.2004god.
                  147jtd 1.9 16v 140hp
                  E36-150hp

Comment

Грешка със сигурност няма да ти показва!
                    Audi A6 3.0 TDI
                    Infiniti FX35

Comment

Аз карам вече около 12-15 хиляди км с риплейсмънт филтър на K&N. Мисля,че на ниски и високи обороти колата е по-отпушена.
                      Звука не се промени, а за дебитомера не се притеснявам,защото филтъра е адски качествен! Когато го обслужвам, самия филтър е адски мизерен, но траболяците и дебитомера след филтъра са зацапани съвсем леко с много фин филм от прах. Обслужвам го на 8-10 хиляди км. Сега обмислям варианта за "конус" ,но със сигурност ще дам повечко пари за K&N ,точно заради звука...предполагам ,че ще се смени.
                      Attached Files
                      иноишес турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, иначе ... сток
                      http://www.keepfighting.ms

Comment

Първоначално публикувано от Jimy Покажи съобщение
                        Аз карам вече около 12-15 хиляди км с риплейсмънт филтър на K&N. Мисля,че на ниски и високи обороти колата е по-отпушена.
                        Звука не се промени, а за дебитомера не се притеснявам,защото филтъра е адски качествен! Когато го обслужвам, самия филтър е адски мизерен, но траболяците и дебитомера след филтъра са зацапани съвсем леко с много фин филм от прах. Обслужвам го на 8-10 хиляди км. Сега обмислям варианта за "конус" ,но със сигурност ще дам повечко пари за K&N ,точно заради звука...предполагам ,че ще се смени.
                        Благодаря ти за инфото колега!
                        Audi A6 3.0 TDI
                        Infiniti FX35

Comment

Темата е била разисквана и преди - няма много ефект от спортни филтри при жтд, особено пък за звука.
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

аз то4но за конус имах предвид .
                            147jtd 1.9 16v 140hp
                            E36-150hp

Comment

Сложих replacement на K&N и разликата е минимална,но определено има!Най - положителния ефект е намаляване на пушенето!
                              Audi A6 3.0 TDI
                              Infiniti FX35

Comment

Working...
                              X